Hej alla härliga följare!

Här kommer en uppdatering kring vår husrenovering i Kalmar. Nu är vardagsrummet klart med både nyslipat och behandlat golv och omtapetserat. Vi trodde vi skulle behöva hjälp av en målare, men vi bestämde oss för att göra det själva.

Nästa delmål är att måla om huset och till det kommer vi dock anlita en målare för det är ändå ett så omfattande jobb, och vi vill inte lägga hela semestern på att måla. Så nu har vi skickat offert till flera firmor och hoppas kunna boka någon innan semestertider. Det härliga med att renovera är att man verkligen ser framstegen, i princip varje sak man gör ger ju ett synligt resultat. Det som inte är så roligt är att det ofta är en hel del oreda och man flyttar runt grejer eller har verktyg och prylar högt och lågt. Jag gillar nämligen ordning och reda så därför kan jag tycka att det är väldigt jobbigt, men jag vet ju att det är tillfälligt och att det kommer bli bra.

När vi köpte huset här i Kalmar så var det ju för att vi kunde se potentialen och att vi skulle kunna skapa vårt drömhem här. Mycket saker gör vi själva men sedan tar vi hjälp av hantverkare också när det är saker som vi inte riktigt behärskar eller ser att det kommer ta oss så mycket mer tid och energi än vad det är värt. Ibland kan det ju vara värt i slutändan att anlita en målare eller snickare eller vad det än kan vara.

Nu i helgen så ska vi i alla fall åka till en färgbutik och kolla på olika färgprover, för än så länge så har vi inte helt och hållet bestämt oss. Hoppas ni också har något roligt att se fram emot i helgen. Må så gott så hörs vi snart igen!