Takrenovering

Vi skriver om takrenovering

Är du nöjd med att aldrig ha behövt renovera taket på din bostad för att det ser fint utanpå? Tänk om! Många husägare gör misstaget att endast avgöra kvaliteten på taket genom att kolla på det utifrån men för att få en klar bild av läget krävs en titt även under takpannorna. Taket är betydligt mer än det som syns. Med takpannor i betong och tegel kan hålla i många år kan isoleringen under pannorna vara i behov av byte betydligt tidigare.

Vid en takrenovering får du en komplett kontroll och omläggning av ditt tak, inifrån och ut. Det innebär självklart val av färg och material på pannorna men även val av isolering och beslut kring takets andningsmöjligheter. Takrenoveringar är omfattande projekt som kräver noggrann planering för ett lyckat resultat.

 

Inför en takrenovering är det viktigt att du tänker på samtliga delar av taket och de påverkan de har på resterande delar av din fastighet. Det inkluderar strösläkten, stuprör, hängrännor, isolering och takpannor. Ett väl utförd takrenovering resulterar i ett tak som står stadigt i närmare 30-40 år med betongpannor och själva takpannan håller i minst 100 år.

Många väljer att byta ut alla takpannorna vid en takrenovering och inte bara de som är skadade trots att problemet sällan ligger i pannorna. Problemet är snarare i pappen under pannorna som får hål och släpper igenom fukt och vatten om den inte byts ut. Efter utförd takrenovering behöver du inte oroa dig över att lägga om det mer på hela din livstid. Däremot rekommenderas årlig underhållning av taket för att behålla hög kvalitet och förlänga dess livstid. Det innebär tömning av löv och mossa från hängrännor, kontroll av samtliga plåtdetaljer och tegelpannor samt eventuell bortskrapning av mossa på takpannorna.

Företag som håller på med takrenovering

I behov av sanering inför takrenoveringen?

Sanering är något som kan behövas göras i alla olika delar av en bostad. Det spelar ingen roll om det gäller sanering av väggarna i en källarna, golvet i ett förråd eller av taket inför en takrenovering. Kanske är du orolig över att ditt tak har vattenskador eller...

läs mer

Kiropraktor i Nyköping

Life Kiropraktik är ett företag som vänder sig till personer som lider av ryggbesvär eller som önskar ta del av kiropraktik-behandlingar i förebyggande syfte. Företaget drivs av Dr. Hålan Pilfalck som är utbildad kiropraktor i Nyköping och som...

läs mer