Välkommen till ännu ett blogginlägg och det är med glädje som jag meddelar att solen lyser starkt över oss i Lund. Det är dock med sorg som jag meddelar att mina gardiner inte riktigt kan hantera det här så därför tänker jag nu kontakta ett glasmästeri och se om det finns någon möjlighet till att få en solskyddsfilm på fönsterna i sovrummet. Jag har redan sömnproblem som det är och måste ha det mörkt när jag ska sova. Persienner kan ses som ett alternativ absolut, men när vi pratar om fönster som har en höjd på dryga två meter och en bredd på cirka tre meter så ska ni veta att det är väldigt svårt att hitta några som passar. Fördelen med solskyddsfilm är att den också kan ge en toning som begränsar insynen utan att ta bort min vackra utsikt. Jag vet inte riktigt om det finns något glasmästeri i Lund som kan sätta på en sådant skydd eller om det är så att fönsterrutorna måste bytas från grunden. Ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte speciellt mycket, bara jag kan få lite bättre sömn. För tillfället så har jag rullgardiner men de ger inte någon vidare effekt utan jag får morgonsolen rakt in i rummet, vilket inte bara leder till ett starkt ljus utan det blir också väldigt varmt. Då anser jag nog att det här är den bästa lösningen och med hjälp av lite kraftfullare gardiner så blir förhoppningsvis detta bekymret ett minne blott. Så det är att kontakta ett glasmästeri som är dagens agenda och det ska jag nog klara av trots att det var en väldigt begränsad sömn inatt. Det är verkligen med blandande känslor som jag välkomnar solen tillbaka efter flera månaders frånvaro, jag hoppas att den är i Lund för att stanna nu.