Är det dags för en fasadrenovering på Lidingö?

Om du inte bor i ett mycket modernt hus är det troligt att ditt hus har en vacker naturstensbeklädnad. Den ger charm och karaktär åt ditt hus exteriör och kan ge det en nästan 200-årig känsla för dem som går förbi.

Natursten är också dyr och med tiden vittrar den och börjar se mindre bra ut. Om du letar efter ett sätt att fräscha upp utseendet på ditt hus utan att behöva göra några strukturella renoveringar (som kan sluta kosta dig 10- till 100-tusentals kronor), så kan du överväga att göra en fasadrenovering. Du kan förvandla det som tidigare var en gammal väderbiten röra till något som ser ut som nytt igen. Innan du börjar med ditt projekt, här är fyra anledningar till varför det bästa alternativet är att anlita en yrkesman för att göra detta arbete åt dig.

1) Förhållandena är nästan perfekta för bakterietillväxt i fuktiga områden bakom beklädnader. Ett proffs ser till att det inte blir några obehagliga överraskningar när fasadrenoveringen börjar och att bakteriesporer eller svampar inte sprids i ditt hus.

2) Det finns en anledning till att vi föreslår att du använder professionella arbetare: de vet vad de gör och gör det bra. De kanske inte kan garantera 100 % resultat eftersom all sten varierar och vittringsprocesser inte alltid är identiska, men genom att följa deras råd om hur man väljer material som passar in i den befintliga strukturen på ditt hus, kommer du troligen att få mest visuell tillfredsställelse av din fasadrenovering.

3) Om du gör det själv finns det ingen som kan svara på frågor eller komma tillbaka med andra åsikter om konstruktioner som är svåra att förstå. Utan att misstag påpekas under diskussionen kan kostnaden för att göra korrigeringar i efterhand mycket lätt överstiga vad det skulle ha kostat att få professionell hjälp från början!

4) Ett proffs har erfarenhet av alla aspekter av sitt yrke och vet vad som måste göras om problem uppstår.