Fasadrenovering

Vi skriver om fasadrenovering

En fasadrenovering kan vara en mycket kostsam historia som utan planering lätt kan skena iväg prismässigt beroende på renoveringens omfattning. Det är därför otroligt viktigt att planera inför fasadrenoveringen. Fasader kommer vanligtvis i tre olika former; tegel-, trä- eller putsad fasad och de renovering av dem olika resulterar i olika kostnader och problområden. En putsad fasad drar lätt till sig både smuts och svamp, medan träfasader riskerar att drabbas av röta.

Det finns många anledningar till att man behöver göra en fasadrenovering. Kanske har det börjat växa mögel på träet, den har råkat ut för klotter eller så finns det sprickor i fasaden som lossnat. Fuktskador uppstår vanligast i norrlägen i fuktiga och skyddande lägen. Fasadsprickor sker i sin tur vanligast i syd- och västfasader då de är mest utsatta för regnets fuktangrepp.

Hur ofta bör man då göra en fasadrenovering? Det finns inget rätt svar på den frågan då det helt och hållet beror på fastigheten. Vanligen säger man att fasaden har en livslängd på mellan 30-40 år men att det varierar beroende på material och läge på huset. En villa vid kusten får en sliten fasad snabbare än en längre inåt landet. Överlag säger man att tegelfasader är underhållsfria medan träfasader behöver målas om vart tionde år. Övergripande innebär det att du efter utförd fasadrenovering kan känna dig trygg i att du inte behöver göra det igen på många år.

Fasadrenoveringar går att utföra året runt men kräver under vinterhalvåret viss uppvärmning för att undvika fuktskador. Priser för en fasadrenovering varierar avsevärt beroende på arbetet som behöver göras. Bästa är att kontakta ditt närmsta byggföretag och be om en kostnadsfri offert för fasadrenovering för att få en inblick i prisklassen för renovering av din villa.

Företag som håller på med fasadrenovering

De hjälpte mig med min fastighet

Men hej på dig, är du tillbaka igen? Vad roligt! Nu ska jag berätta lite för er när jag letade efter någon som kan utföra fastighetsservice i Linköping. Det var så att min fasad på huset var tvungen att fixas lite och eftersom jag är en sådan upptagen person med...

läs mer

För dig som behöver hjälp inom golv

Hej och hallå och välkomna hit. Jag känner mig så glad över att ni är så många som väljer att komma tillbaka hit till mig gång på gång, och jag tror faktiskt att ni kommer tycka mycket om att få höra om det här företaget som jag hade tänkt mig att jag skulle prata om...

läs mer